Suroviny:
|
Postup:
-
Příprava ingrediencí:
- Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme.
- Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- Schwarzwaldskou šunku nakrájíme na malé kousky.
- Houby očistíme a nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1 cm.
-
Smažení:
- V nepřilnavé pánvi velikosti 28 cm rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou šalotku a česnek a krátce osmažíme, dokud nezměknou a nezačnou vonět, cca 2 minuty.
- Přidáme nakrájené houby, kmín a šunku. Smažíme, dokud houby nezměknou a nevypaří se z nich většina tekutiny, cca 10 minut.
-
Přidání koření a kapar:
- Přidáme kapary a posekanou saturejku nebo tymián. Promícháme a krátce zasmažíme.
-
Příprava vajec:
- V míse rozšleháme vejce s mlékem. Ztlumíme výkon sporáku na minimum aby se vejce rychle nesrazily.
- Směs přidáme do pánve k houbám a šunce.
- Za stálého míchání na mírném ohni počkáme dokud nebudou vejce ještě měkká a krémová.
-
Dokončení:
- Pomazánku ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme dle chuti.
- Podáváme teplé nebo studené, například na opečeném chlebu nebo bagetě.
- TIP: skvěle se doplňuje s lesními jahodami, ale postačí i zahradní.
Dobrou chuť!