Jahodový koláč s krémem z pudinku a tvarohu

Recept na ultrarychlý a jednoduchý lahodný jahodový koláč s krémem z pudinku a tvarohu. Mezitím co se peče těsto, které je zamíchané za pár minut si snadno připravíte vše ostatní. Celková doba přípravy 30-40 minut.

 

Na těsto:

    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • špetku soli
    • 1/2 kypřícího prášku
    • 1 bílý jogurt
    • čtvrt hrnku cukru krystal
    • čtvrt hrnku oleje
    • 1 vejce

    Na krém:

    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 250 ml mléka
    • 2 lžíce cukru
    • 250 g vaničkového tvarohu
    • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)

    Na ozdobu:

    • 200 g čerstvých jahod
    • 2 lžičky pektinu
    • 2 lžíce želírovacího cukru
    • Lžíci strouhaného kokosu
    Jahodový koláč s krémem z pudinku a tvarohu

    Příprava těsta:

    • V míse nebo v robotu smíchejte najednou všechny ingredience a dobře propracujte
    • Těsto namačkejte do vymazané koláčové formy a dejte péct na 20 minut 165stC horký vzduch 

    Příprava krému:

    • Uvařte hustý pudink. Nechte pudink vychladnout za stálého míchání stěrkou nebo metlou ve studené vodě ve dřezu.
    • V míse smíchejte vychladlý pudink s tvarohem a vanilkovým extraktem, pokud používáte. Míchejte do hladka.

    Příprava jahod:

    • Jahody pokrájené na menší kousky nechte s cukrem alespoň 30 minut pustit šťávu (začněte jimi před pečením).
    • V rendlíku rychle převařte, vařte jen cca 1-2 minuty aby se aktivoval pektin a jahody se nerozvařily.

    Sestavení koláče:

    • Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém z pudinku a tvarohu.
    • Na krém nalijte jahodový rozvar a rozetřete po celé ploše.
    • Posypejte kokosem.
    • Nechejte zchladnout v chladničce.

     Dobrou chuť!