Krémová chřestová polévka s parmazánem - Skvělá na začátek letní sezóny

Ingredience

  • 500 g čerstvého zeleného chřestu
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo pažitka)
chrestova polevka

Postup

1. Příprava chřestu

  1. Omyjte chřest a odkrojte tvrdé konce. Nakrájejte chřest na menší kousky, přičemž několik špiček si ponechte stranou na ozdobu.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2. Smažení cibule a česneku

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a průsvitné, přibližně 5 minut.

3. Vaření chřestu

  1. Přidejte chřest do hrnce a krátce orestujte.
  2. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  3. Vařte přibližně 10–15 minut, dokud chřest nezměkne.

4. Mixování polévky

  1. Polévku odstavte z plotny a pomocí tyčového mixéru ji rozmixujte do hladka.
  2. Přilijte smetanu ke šlehání a polévku znovu prohřejte na mírném ohni, ale už nevařte.

5. Dochucení

  1. Přidejte parmazán do polévky a míchejte, dokud se nerozpustí.
  2. Ochutnejte a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle potřeby.

6. Servírování

  1. Polévku nalijte do misek a ozdobte špičkami chřestu a čerstvými bylinkami.
  2. Podávejte s kouskem čerstvého pečiva.

Vychutnejte si letní polévku

Krémová chřestová polévka s parmazánem je ideální volbou na začátek letní sezóny. Její jemná textura a výrazná chuť potěší každého milovníka polévek. Pro přípravu této lahodné polévky doporučujeme použít kvalitní hrnec, který najdete zde. Užijte si tento lehký a výživný pokrm a přineste do své kuchyně trochu letní svěžesti. Dobrou chuť!