Vychutnejte si ideální letní večeři v italském stylu s pečenými rajčaty a paprikami, dochucenými mořskou solí, pepřem a olivovým olejem, posypanými čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý recept využívá čerstvé ingredience ze zahrady a je perfektní pro rychlou a snadnou přípravu.
Recept na Pečená rajčata a papriky s bazalkou
Ingredience pro 2 osoby:
|
Postup:
- Předehřát troubu: Předehřejte troubu na 230 °C.
- Připravit zeleninu: Rajčata a papriky omyjte. Rajčata nakrájejte na kousky velikosti cca 3x3 cm (ne menší nechceme lečo) a papriky na širší proužky.
- Přidat česnek: Nasekaný česnek rozprostřete mezi rajčata a papriky.
- Péct: Zeleninu pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat. Na poslední 2-3 minuty poházejte většími kousky mozarelly.
- Dochutit: Posypte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Připravit chléb: Během pečení zeleniny si opečte plátky světlého chleba na pánvi nebo v troubě s trochou olivového oleje, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Servírovat: Pečenou zeleninu vyjměte z trouby a posypte čerstvou bazalkou. Podávejte s vypečenou šťávou a křupavým chlebem.
Tip
Skvěle se snoubí se sklenkou vychlazeného bílého nebo šumivého vína.
Tento recepr snadno připravíte v keramických pekáčích Emile Henry řady ultime, které jsou dostupné ve 4 velikostech a mnoha barvách tak, aby vyhověly velikosti připravovaného pokrmu, ale i stylu a barvám Vaší domácnosti, terasy nebo pergoly. Mísy jsou nádherné i na servírování přímo na stole.