Pečená rajčata a papriky s bazalkou - lehká letní večeře

Vychutnejte si ideální letní večeři v italském stylu s pečenými rajčaty a paprikami, dochucenými mořskou solí, pepřem a olivovým olejem, posypanými čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý recept využívá čerstvé ingredience ze zahrady a je perfektní pro rychlou a snadnou přípravu.

Recept na Pečená rajčata a papriky s bazalkou

Ingredience pro 2 osoby:

  • 4 velká masitá rajčata (nebo 6 klasických bez tekutého vnitřku)
  • 3 papriky (různé barvy)
  • 1 mozarella
  • 2 lžíce olivového oleje (plus další na chleba)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Mořská sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 hrst čerstvé bazalky, natrhané na menší kousky
  • Světlý chléb, nakrájený na plátky

pecena rajcata s paprikou_

Postup:

      1. Předehřát troubu: Předehřejte troubu na 230 °C.
      2. Připravit zeleninu: Rajčata a papriky omyjte. Rajčata nakrájejte na kousky velikosti cca 3x3 cm (ne menší nechceme lečo) a papriky na širší proužky.
      3. Přidat česnek: Nasekaný česnek rozprostřete mezi rajčata a papriky.
      4. Péct: Zeleninu pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat. Na poslední 2-3 minuty poházejte většími kousky mozarelly.
      5. Dochutit: Posypte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  1. Připravit chléb: Během pečení zeleniny si opečte plátky světlého chleba na pánvi nebo v troubě s trochou olivového oleje, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  2. Servírovat: Pečenou zeleninu vyjměte z trouby a posypte čerstvou bazalkou. Podávejte s vypečenou šťávou a křupavým chlebem.

Tip

Skvěle se snoubí se sklenkou vychlazeného bílého nebo šumivého vína.

Tento recepr snadno připravíte v keramických pekáčích Emile Henry řady ultime, které jsou dostupné ve 4 velikostech a mnoha barvách tak, aby vyhověly velikosti připravovaného pokrmu, ale i stylu a barvám Vaší domácnosti, terasy nebo pergoly. Mísy jsou nádherné i na servírování přímo na stole.