Vakuování potravin a sous vide
Nejprodávanější
Sada na vakuování potravin, dobíjecí elektrická pumpa, 2 základní plastové dózy a 4 opakovaně použitelné vakuovací...
Univerzální plastová vakuovací dóza velikosti L, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená...
Univerzální vakuovací dóza velikosti L z varného skla, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky...
Vakuový uzávěr na lahev k elektrické vakuovací pumpě Zwilling Fresh & Save. Sada 3 ks. Ideální k uchování...
Vakuový uzávěr na víno k elektrické vakuovací pumpě Zwilling Fresh & Save. Ideální k uchování nedopité lahve v...
Vakuování potravin výrazně prodlužuje jejich trvanlivost. Největším nepřítelem čerstvých potravin je vzduch, který způsobuje oxidaci, díky kyslíku napomáhá množení bakterií a tím zkracuje použitelnost a s tím spojenou dobu skladování. S vakuovanými potravinami vyhodíte o mnoho jídla méně ! Díky vakuu je výrazně rychlejší a efektivnější také marinování masa, marináda prostoupí hlouběji a během kratší doby, u menších porcí stačí i 30 minut. Kvalitní vakuovačka a sáčky nebo dózy jsou nezbytné pro stále oblíbenější metodu sous vide (sůví), kdy se potraviny vaří při nízké a přesně kontrolované teplotě. Tímto způsobem se zachová maximální množství obsažených výživových látek, nesníží se hmotnost porce masa ve kterém zůstane šťáva. Takto uvařená porce masa se chová jako konzerva a vydrží dlouho v lednici, pak stačí rychlé opečení na pánvi nebo na grilu a během pár minut je vykouzlené jídlo hodné dobré restaurace.